Početna Prijedorski region Krivaja pobjednik trećeg „Sela veselog“

Krivaja pobjednik trećeg „Sela veselog“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivaja je pobjednik „Sela veselog“, kulturno-zabavne manifestacije u kojoj se sela takmiče u sportskim disciplinama i poljoprivrednom kvizu. Oni su bili bolji od takmičara Jelićke, Busnova i Gornje Marićke.

Domaćin trećeg ovogodišnjeg karavana „Selo veselo“ bilo je selo Krivaja.

– Mi smo, inače, gostovali kod drugih mjesnih zajednica, ali po prvi put smo domaćini ove manifestacije i jako mi je drago zbog toga. Sretan sam, jer se večeras u Krivaji okupilo dosta djece. Ipak svijet ostaje na mlađima – rekao je Stanko Krivaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je što sam doprinio plasmanu svoje ekipe. Inače, smatram da današnja omladina sve manje zna o tradicionalnim sportskim disciplinama poput trčanja u vreći, bacanja obruča, kamena s ramena, koje smo vidjeli večeras na „Selu veselom“. Društvene mreže dominiraju među mladim generacijama – rekao je Dragan Švraka iz Jelićke čiji su takmičari zauzeli drugo mjesto.

Aktiv žena sela Krivaja pobrinuo se za bogatu trpezu na kojoj su se našla isključivo domaća jela.

– Nas šesnaest domaćica pripremile smo mezu, uštipke, pogače, kolače. Sve smo radile sa zadovoljstvom – nabrojila je Mladena Aleksić.

U programu su učestvovali muzičari, vokalni izvođači, narodni umjetnici i KUD „Dušan Pantelić“ iz Busnova. Organizator „Sela veselog“ Saša Goronja zadovoljan je što se manifestacija po prvi put održava u rubnoj mjesnoj zajednici i da je naišla na dobar odziv mještana Krivaje i susjednih sela.

– Cilj je okupljanje, druženje, vraćanje društvenog života u naša sela i uspijevamo godinama u tome. Što dalje uđemo u dubinu teritorije Prijedora, sve smo srdačnije i ljepše dočekani, jer čini se da su baš ti ljudi željni ovakvih događaja. Nakon ove manifestacije, očekuje nas 4. po redu, a potom, prema kalendaru „Prijedorskog kulturnog ljeta“, 19. avgusta biće održana finalna manifestacija ovogodišnjeg „Sela veselog“ – rekao je Goronja.

Pokrovitelj je Grad Prijedor, prijatelji manifestacije su  „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe. Medijski pokrovitelj je IPC „Kozarski vjesnik“.
K.V.
ASHA prodaja vozila