Početna Prijedorski region Krivaja pobjednik karavana ” Selo veselo”

Krivaja pobjednik karavana ” Selo veselo”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa sela Krivaja pobjednik je finalne manifestacije “Selo veselo 2018” koja je održana u Gornjoj Lamovitoj. Takmičari Krivaje bili su uspješniji od ekipa iz Rasavaca, Donjih Garevaca i Gornje Lamovite u sportskim igrama i kvizu znanja.

” Najvažnije nam je bilo druženje, a atmosfera je i sada , kao i u ranijim susretima bila baš navijačka , jer narod voli da gleda tradicionalna sportska takmičenja i zabavne igre” rekao je Aleksandar Aleksić iz pobjedničke ekipe Krivaje.
Za bogatu gastro-ponudu pobrinule su se članice Aktiva žena Gornje Lamovite koje su posjetiocima ove manifestacije ponudile voćne likere, pite, uštipke, kolače i narodne rukotvorine.
Prisutnima se obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je rekao da je Karavan “Selo veselo” postao prepoznatljiva manifestacija ne samo na području lokalne zajednice već i šire regije.
” Grad Prijedor je i ove godine podržao ovu manifestaciju, a nastavićemo i ubuduće, jer vidimo da su građani željni ovakvih okupljanja koja u osnovi doprinose očuvanju tradicije ovog kraja”, rekao je Đaković.
U ovoj sezoni takmičilo se šesnaest sela, a na ovom finalu učestvovale su četiri ekipe – pobjednici prethodna četiri međuseoska takmičenja.
U kulturno-zabavnom programu nastupila je Folklorna sekcija “Bistrica – Verići”, izvorne grupe, pjevači narodne muzike, muzičari i narodni umjetnici. Pokrovitelj manifestacije, koja je i ove godine bila dio “Prijedorskog kulturnog ljeta”, je Grad Prijedor.

(Prijedorgrad.org)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila