Početna BiH Kreće “Dodikova TV” u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Kreće “Dodikova TV” u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Nova regionalna televizija UNA TV počinje emitovanje programa krajem ove godine, a njena zagrebačka ekipa okupila je brojna poznata imena, saznaje “Jutarnji”.

Uz Severinu Kojić i Ivanu Paradžiković, glasno se priča da o poslu pregovaraju i Mojmira Pastorčić, Ivana Tomić, Domagoj Novokmet i Frano Ridjan.

Ambiciozni program televizije krenuće u isto vrijeme iz sve tri države, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, gdje će u glavnim gradovima biti posebne redakcije.

Radiće se dnevnici za sve tri države, ali će biti “utkani svi zajedno”. Takođe, planira se jutarnji show po uzoru na njemački RTL, piše „Jutarnji list“.

Uz Severinu Kojić i Ivanu Paradžiković, glasno se priča da o poslu pregovaraju i Mojmira PastorčićIvana Tomić i Domagoj Novokmet, piše ovaj list.

Ambiciozni program televizije krenuće u isto vrijeme iz sve tri države, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, gdje će u glavnim gradovima biti posebne redakcije. Radiće se dnevnici za sve tri države, ali će biti “utkani svi zajedno”. Također, planira se jutarnji show po uzoru na njemački RTL, kažu za Jutarnji izvori bliski projektu.

Da se sprema pokretanje regionalnog televizijskog programa još ljetos je pisala „Slobodna Dalmacija”.

Pokretač ovog medijskog projekta je Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, specijalizovan za finansiranje preko institucionalnih i privatnih investitora. Idejni začetnik projekta je Dejan Jocić, koji je nakon uspješne karijere TV producenta i menadžera u Njemačkoj i Srbiji osnovao Foundcenter.

Una je regionalna televizija iza koje navodno stoji Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Svoju nezvaničnu prezentaciju ova televizija imala je u Rovinju, kada su pušteni prvi trejleri za sadržaje ove televizije. Tamo je predstavljen zvanični slogan televizije: Prebaci na budućnost.

Buka

ASHA prodaja vozila