Početna Politika Kraj prošle godine nije obilježen deficitom u gradskom budžetu, kako to neki...

Kraj prošle godine nije obilježen deficitom u gradskom budžetu, kako to neki pokušavaju da predstave

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prošle godine nije obilježen deficitom u gradskom budžetu, kako to neki pokušavaju da predstave, tvrdi Biljana Malbašić, član Predsjedništva Gradske organizacije i član Glavnog odbora Demokratskog narodnog saveza. Demantovala je informacije da je Grad Prijedor ostao dužan pružaocima usluga, jer kako kaže, ovo je jedna od lokalnih zajednica koja je prepoznatljiva po tome da na vrijeme izvršava sve obaveze. S obzirom da je pandemija virusa korona uticala na punjenje budžeta u ovoj godini, gradska Skupština donijela je odluku o kratkoročnom kreditnom zaduženju. Iako su, prema tvrdnjama Malbašićeve, ispunjeni svi uslovi za to, odgovora resornog ministarstva još nema.

– Mi smo se svih ovih godina ponosili stabilnošću budžeta. Uspjeli smo i u ovoj kriznoj godini prevazići sve poteškoće. Kratkoročno zaduženje je jedan od načina da se prevaziđe ova teška situacija i da se poboljša likvidnost budžeta, kako bi i dalje mogli da servisiramo sve svoje obaveze, a posebno one koje ne mogu čekati. Nismo dobili saglasnost Ministarstva finansija, koja nam je nasušna potreba da bi održali likvidnost. Ne znamo iz kojih je to razloga. Ovim putem želim da postavim pitanje ministrici finansija, koji je to razlog zbog kojeg Grad Prijedor nije dobio saglasnost za kreditno zaduženje, kada je ispunio sve potrebe za tu pozajmicu. Ja neću da vjerujem da Vlada RS, Ministarstvo finansija i premijer žele da pošalju ružnu sliku o gradu Prijedoru – poručila je ona.

Značajnu ulogu u društvu ima i Odbor žena Gradske organizacije DNS-a, istaknuto je na konferenciji za novinare ove stranke. Smatraju da su one svojim radom i zalaganjem doprinijele da DNS bude prepoznatljiv kao odgovorna politička partija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Žene su nesebično učestvovale u brojnim aktivnostima i podržavale društveno-koristan i humanitarni rad. Brojne su aktivnosti na pružanju pomoći socijalno-ugroženim porodicama, darivanju krvi, obilježavanju raznih manifestacija i praznika – rekla je Sanja Munjiza, zamjenik predsjednika Odbora žena Gradske organizacije DNS-a Prijedor.

Jačanje demokratskih principa, te podizanje svijesti o značaju kulturnog, obrazovnog i sportskog segmenta, takođe je jedan od ciljeva Odbora žena.

– Dobru saradnju ostvarili smo i sa odborima žena na nivou Republike Srpske, ali i odborima iz drugih gradova i na taj način dali doprinos jačanju DNS-a. Preduzeća i javne ustanove na čijem čelu se nalaze članice DNS-a posluju uspješno i mogu da služe kao primjer svim drugim kako se uspješno rukovodi jednom ustanovom – tvrdi Dijana Šobot, potpredsjednik Odbora žena Gradske organizacije DNS-a Prijedor.

U DNS-u osudili su, kako kažu, neistinite izjave predstavnika pojedinih političkih partija, koji šalju lošu sliku iz Prijedora. Ovakve poruke se, dodaju, obično šalju putem društvenih mreža, ali i pojedinih medija.

ASHA prodaja vozila