Početna Vijesti Kovačevića pokušao ubiti bokser iz Laktaša, Dodik mu pokrovitelj meča

Kovačevića pokušao ubiti bokser iz Laktaša, Dodik mu pokrovitelj meča

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Čolić uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića, novinara BN TV.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj danas u Banjaluci izjavio je da je “potvrđeno da nema političke pozadine ovog napada i da ovaj napad nema veze sa bilo kim iz vlasti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao dovoljno argumenata i dokaza da možemo da potvrdimo da se radi o napadaču i Kovačević je prepoznao to lice, za drugim napadačima intenzivno tragamo. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na tužilaštvu i sudu da urade svoj dio posla”, rekao je Lukač.

No, ko je zapravo uhapšeni bokser?

Čolić je član Kluba borilačkih vještina “Hektor” iz Laktaša. Na FB profilu mu piše da je zaposlen u klinici “Zotović”, a radi i kao izbacivač u kafeu “Balkan” u Banjaluci, navodi BN TV.

24. jula 2018. godine na nekim od banjalučkih portala objavljena je vijest da “Marko Čolić u Boriku brani boje Srpske”.

“U dvorani Borik 21. septembra će se boksovati za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji između Rusije, Evrope i ostatka svijeta. Boje Republike Srpske u Boriku, u teškoj kategoriji će da brani Banjalučanin Marko Čolić. Boriće se i Goran Delić i Danijel Topalović, a organizator najavljuje pravi sportski spektakl. Očekuje se dolazak boraca iz Rusije, Engleske, Francuske i Amerike”, stoji u vijesti objavljenoj na portalu blmojgrad.com 24. jula ove godine.

“Organizatori najavljuju dolazak i srpskih pjevačkih folk zvijezda, Ace Lukasa i Svjetlane Cece Ražnjatović, a ne isključuju mogućnost da se u boriku bori i Veljko Ražnjatović. Pokrovitelj ove sportske manifestacije je Predsjednik RS”, stoji su istoj vijesti.

Prvi čovjek “Hektora” je Predrag Stanković, sin Bude Stankovića, banjalučkog tajkuna i kum Milorada Dodika.

On je i jedan od trenera Čolića, koji je, kako MUP RS smatra “pokušao ubistvo” Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, blogera i osnivača portala “Gerila”.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ćulum, direktor Policije RS saopštili su danas samo inicijale napadača – Č.M. i “da nema političke pozadine”.

Još su rekli da se osumnjičeni “brani ćutanjem”.

Podsjećamo, Vladimir Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26.08. ove godine dok se vraćao sa posla. Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjaluci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladimirov otac.

Slučaj iz 2014.

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši, Vukašin Vojinović, optužio je uoči izbora 2014. predsjednika IO SNSD Laktaši Budimira Stankovića i njegovog sina Predraga Stankovića, da su nakon stranačkog skupa opozicije u Velikom Blašku, pretukli mještanina Stanka Biserčića (65).

Prema njegovim navodima, Predrag Stanković je Biserčića udario u glavu, a potom ga je njegov otac Budimir Stanković nekoliko puta udario nogama.

(Fokus)

cera - Kovačevića pokušao ubiti bokser iz Laktaša, Dodik mu pokrovitelj meča