Početna Politika Kovačević zamjenik gradonačelnika, Kneginjić potpredsjednik Skupštine

Kovačević zamjenik gradonačelnika, Kneginjić potpredsjednik Skupštine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem konstitutivnom zasjedanju lokalnog parlamenta, za potpredsjednika Skupštine izabran je Igor Kneginjić (SP).

Zamjenik gradonačelnika je Žarko Kovačević (Ujedinjena Srpska).

Za v. d. sekretara Skupštine imenovan je Željko Škondrić. Prethodno je za predsjednika Skupštine grada izabran Mirsad Duratović iz Pokreta za Prijedor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakletvu je danas položilo 30 odbornika te gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Prijedora. Zasjedanje Skupštine grada Prijedora napustili su odbornici Zlatko Ritan i Slavica Popović. Podsjetimo, mandate u Skupštini grada Prijedora na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je 10 političkih stranaka, jedan nezavisni kandidat i jedan predstavnik nacionalnih manjina, a vodeći su SNSD sa osam mandata, DNS sa šest i SDS sa tri. Po dva mandata osvojili su Pokret za Prijedor, SDA, Ujedinjena Srpska, SPS, SP i PDP, a jedan mandat dobili su nezavisni kandidat Slađana Radaković i kandidat sa liste nacionalnih manjina Andrija Vukotić. Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a osvojili su Saša Bursać, Slobodan Javor, Goran Velaula, Aleksandar Gajić, Nikola Vujasinović, Dalibor Kos, Žarko Tatić i Aleksandar Milješić. Iz DNS-a najviše glasova osvojio je aktuelni gradonačelnik Milenko Đaković, a slijede Zlatko Ritan, Goran Predojević, Slavica Popović, Mladen Radišić i Igor Javorić. U SDS-u su to Biljana Knežević, Srđan Adamović i aktuelni narodni poslanik Milan Tubin. Sa liste Pokret za Prijedor mandate su osvojili Mirsad Duratović iz DF-a, te Azra Pašalić iz PDA, SDA će predstavljati Mesud Trnjanin i Almasa Mušić, Ujedinjenu Srpsku Nenad Mejakić i Žarko Kovačević, SPS Duško Miletić i Miljana Kos, SP Igor Kneginjić i Nemanja Gruban i PDP Dalibor Grabež i Ranko Smiljanić.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila