Početna Prijedorski region Kovačević najavio krivičnu prijavu protiv Đakovića – oštetio je budžet za 55.000...

Kovačević najavio krivičnu prijavu protiv Đakovića – oštetio je budžet za 55.000 KM

Bivši gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković je u februaru 2018. godine telefonskim putem raskinuo ugovor o zimskom održavanju puteva u ruralnim područjima sa preduzećem “Prijedorputevi” i time oštetio gradski budžet za oko 55.000 maraka. Đaković je poruku poslao iz Beča, gdje bio na službenom putu, tvrdi Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora, koji je zbog ovoga najavio još jednu krivičnu prijavu protiv Đakovića. Precizira da je ugovor sa “Prijedorputevima” raskinut 26. februara, a samo dan kasnije sklopljen je novi sa preduzećem “Niskogradnja Marjanović”.

“Dakle, Grad i “Prijedorputevi” imaju potpisan ugovor koji se ne može raskidati usmeno. Moraju postojati objektivni razlozi da bi se moglo razmišljati o eventualnom raskidu ugovora”, ističe Kovačević.

Milenko Đaković danas se nije javljao na telefonske pozive i poruke novinara. Radan Vukadinović, koji je tada obavljao funkciju načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove kaže da nije imao primjedbe na posao koji je obavljalo preduzeće “Prijedorputevi”, ali da je postupio po naredbi gradonačelnika. Ugovor sa ovom firmom sklopljen je 21. februara, a raskinut je pet dana kasnije.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila