Iako je stranka Ujedinjena Srpska u Prijedoru postala značajan politički faktor u Prijedoru te u dva izborna ciklusa potvrdila solidne rezultate, preko noći je došlo do trzavica i velikih problema pa i raspada gradskog odbora.

U dešavanjima posljednjih mjesec dana, prema našim saznanjima, nakon što je napuštanje najavio Žarko Kovačević, stranku je napustilo 10 članova predsjedništva i više članova gradskog odbora.

Stranku su napustili Mladen Unijat, a prema nezvaničnim informacijama prelazak u NPS se očekuje i od Borislava Kojića, sekretara gradskog odbora.

Ujedinjena Srpska je dio skupštinske većine pa su odbornici te stranke zahtijevali i smjenu Kovačevića sa funkcije Zamjenika gradonačelnika. O razlozima takve odluke ostalih aktera većine i dalje se spekuliše kao i o odluci Kovačevića na koji način će nastaviti svoje političko djelovanje.

Kovačević je za Gradprijedor.com kratko odgovorio da će o svojim namjerama obavijestiti javnost u narednom periodu.

– Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić tražio je od Žarka Kovačevića da podnese ostavku na sve stranačke funkcije, a od aktuelnog zamjenika gradonačelnika Prijedora partijski šef tražio je i da se povuče sa mjesta zamjenika gradonačelnika koje je dobio zahvaljujući stranačkoj pripadnosti. Međutim, kako sada stvari stoje, teško da će se Kovačević odreći fotelje u prijedorskoj gradskoj upravi – prenosi Srpskainfo.

GradPrijedor.com / Srpskainfo