Početna Region Kosovo – Srbija: Nema korekcija granica

Kosovo – Srbija: Nema korekcija granica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ramuš Haradinaj sastao se danas, nenajavljeno, sa predsjednikom Hašimom Tačijem, piše prištinska štampa

 Sastanak državnih lidera održan je u Skupštini Kosova jutros.

Kako navodi Gazeta ekspres, sastanku su prisustvovali i predsjednik parlamenta Kadri Veselji i potpredsjednici vlade Bedžet Pacoli, Fatmir Ljimaj i Dardan Gaši, preneo je KoS-Sev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haradinaj je, prema pisanju tog lista, nakon hitnog sastanka rekao da su se svi saglasili da ne razmenjuju teritorije između Kosova i Srbije u Briselu.

Podsjetimo, među političkim predstavnicima Kosova postoji razmimoilaženje povodom rješavanja pitanja Kosova, odnosno mogućeg razgraničenja sa Srbijom, o čemu su govorili srpski i kosovski predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

Tači za tu ideju nije dobio podršku ostalih institucija, zbog čega je zatražena vanredna sednica parlamenta na kojoj mu ne bi bilo dozvoljeno da s Vučićem razgovara o razmeni teritorija.

Prema pisanju prištinskih medija u sredu, i Haradinaj i Ljimaj su najavili da bi dali podršku takvoj ideji. U vezi s tim, list “Zeri” danas navodi da bi kosovska skupština već idućeg utorka mogla da usvoji rezoluciju kojom se izražava protivljenje predlogu o eventualnoj “korekciji granica sa Srbijom”.

Šef kabineta kosovskog predsednika Bekim Čolaku rekao je kosovskom listu da se “suverenitet Kosova brani samo ustavom, a ne nekakvom rezolucijom ili deklaracijom koju može usvojiti skupština ili bilo ko drugi”, preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Inače, Vučić i Tači sastaće se 9. septembra u Briselu i taj susret, prema ranijim ocenama, mogao bi biti ključan u raspetljavanju “kosovskog čvora”.

B92

cera - Kosovo - Srbija: Nema korekcija granica