Početna BiH Korona potvrđena kod 43 osobe u RS

Korona potvrđena kod 43 osobe u RS

Corona virus test
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 336 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 43 osobe, a preminulo je 28 oboljelih.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS napominju da su 25. aprila naknadno prijavljena četiri smrtna slučaja koja su se desila u prethodnom periodu, a riječ je o tri osobe iz Banja Luke i jednoj iz Doboja.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 18 muških i 25 ženskih osoba, od kojih je 2 mlađe, 22 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, šest iz Laktaša, pet iz Bijeljine, četiri iz Milića, tri iz Kotor Varoša, po dvije iz Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna osoba je iz Bratunca, Vlasenice, Gradiške, Kneževa, Pelagićeva, Srebrenice, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banja Luke, tri osobe iz Novog Grada, po dvije osobe iz Bijeljine, Kotor Varoši i Laktaša i po jedna osoba iz Prijedora, Foče, Han Pijeska, Šipova, Gradiške, Mrkonjić Grada, Ribnika, Stanara, Teslića, Dervente, Broda, Vukosavlja, Doboja i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 60.867 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.284 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 41.886 osoba, a testirano je ukupno 254.815 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 994, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 410, a u ostalim bolnicama 584. Na respiratoru je 91 osoba (49 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 42 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.428 osoba, a nadzor je završen kod 177.533 osobe.

(BN)