Početna Prijedorski region Korona pauzirala obilježavanje sto godina Gimnazije

Korona pauzirala obilježavanje sto godina Gimnazije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivnosti na obilježavanju sto godina Gimnazije „Sveti Sava“ trenutno su na čekanju zbog pandemije virusa korona. U ovoj obrazovnoj ustanovi se nadaju da će, bar u decembru, održati svečanu akademiju povodom značajnog jubileja.

Nadamo se da će do decembra biti bolje, tako da se bar svečana akademija održi onako kako priliči jubileju – kaže Veljko Janjetović, direktor Gimnazije i predstavnik Organizacionog odbora.

Ne krije da je u prošloj godini urađeno mnogo posla, ali problem su finansije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Monografija je skoro završena, ali za sve treba novac. Bilo je tu mnogo aktivnosti koje je trebalo da realizuju profesori i učenici, planirano je snimanje kratkometražnog filma kojim bi bilo obuhvaćeno naših sto godina. Planova ima, ali sad stoje. Svi čekamo rasplet ove situacije – kaže Janjetović i dodaje da su na posljednjoj i drugoj sjednici Organizacionog odbora usvojili okvirni troškovnik Manifestacije. U međuvremenu se nisu sastajali. Računaju da će, kad se sve smiri, biti sluha za finansijsku podršku ove manifestacije, a nije kasno da se neki sadržaji, poput monografije, premjeste za narednu godinu.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila