Početna Biznis Koridor 10: I firme iz Prijedora i Laktaša na jednom od najtežih...

Koridor 10: I firme iz Prijedora i Laktaša na jednom od najtežih gradilišta u Evropi

Predsjednik Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros su u okviru posjete Niškom i Pčinjskom okrugu, obišli radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

Predsjednik Republike Srpske je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog sprovedenog projekta Koridora 10, kako je rekao, jednog od najzahtjevnijih projekata u ovom dijelu Evrope.

Dodik je naveo da na izgradnji ovog dijela Koridora 10 rade i firme iz Republike Srpske, te da mu je posebno drago što, kako mu je rečeno, uspešno obavljaju svoj posao, prenijela je RTRS.

Ukupna dužina autoputa kroz Grdeličku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dvije deonice: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 kilometara i Caričina Dolina – Vladičin Han od 14,3 kilometara.

Izgradnja jednog lota od Caričine Doline do tunela Manojle u dužini od 6,75 kilometara povjerena je konzorcijumu građevinskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije, predvođenim Integral inženjeringom iz Laktaša.

Osim Integral inženjeringa, u konzorcijumu su i Prijedor-putevi iz Prijedora i Inter-kop Mišar iz Šapca.

Podsjetimo, iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prošle godine potvrđeno je da je Koridor 10 jedno od najtežih gradilišta trenutno otvorenih u Evropi.

BiznisInfo

Dental Studio Prijedor