Početna Prijedorski region Konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija

Konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već desetu godinu zaredom, Pozorište Prijedor raspisuje konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola. Po riječima direktora Zorana Baroša, predstava mora biti urađena isključivo vlastitim snagama učenika i zaposlenih svake prijavljene škole. Najkraće trajanje predstave je 30 minuta.

– Ovim konkursom podstičemo rad dramskih sekcija u prijedorskim školama, a takođe formiramo pozorišnu publiku među mladim generacijama – ističe Baroš.

Ovo je način da se među učenicima otkriju talenti koji će se uključiti u rad Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica”, a nakon toga školovati na akademiji i postati dio ovdašnjeg pozorišnog ansambla. Rok za prijavu je 30. mart, a za završetak predstave 30. april. Prijavljene škole obavezne su napraviti video simak predstave i dostaviti Pozorištu do kraja aprila. Dvije najbolje predstave biće izvedene u Pozorištu Prijedor krajem maja. Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednici bili su učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova, sa predstavom “Magareće godine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kozarski.com

ASHA prodaja vozila