Početna BiH Komšijska sloga i solidarnost vraćaju vjeru u život: Pokrivena kuća porodice Bojanić

Komšijska sloga i solidarnost vraćaju vjeru u život: Pokrivena kuća porodice Bojanić

Radovi na kući porodice Bojanić, koja je izgorjela do temelja u stravičnom požaru, krajem februara, u završnoj su fazi zahvaljujući slozi komšija i svih sugrađana koji su pomogli da se skupi novac za obnovu.

Prema riječima domaćina, zajednički trud i rad je urodio plodom i krov na kući ove porodice je pokriven, te je ostalo da se obave unutrašnji radovi.

– Završeno je pokrivanje krova, a sada slijedi radna akcija koja će biti fokusirana na radionicu. U najskorijem planu su radovi na uređenju unutrašnjih prostorija u novoj kući i radovi na pomoćnom objektu za radionicu – kazao je Bojanić za “Glas Srpske”.

Dodao je da ako se radovi nastave odvijati ovim tempom, vjeruje da će kroz dva mjeseca moći useliti u novi dom.

Ova porodica je u vatrenoj stihiji izgubila i stolarsku radionicu koja se nalazila u sklopu kuće, a u kojoj su zarađivali za život.

Glava porodice Ranko Bojanić rekao je da je izgradnja nove kuće već pri kraju zahvaljujući mnogobrojnim humanim ljudima koji se svakodnevno javljaju.

Prema njegovim riječima, nakon nesreće koja je zadesila njegovu porodicu, uz pomoć dobrih ljudi, a prije svega komšija, ušli su u završnicu izgradnje kuće.

Predsjednik Mjesne zajednice Bistrica Željko Kovačević kazao je da Banjalučani i dalje na različite načine pomažu izgradnju kuće.

– Mnoge komšije i sugrađani su iskazali humanost i solidarnost kroz ovu akciju. Svi se trude da finansijski ili radnom akcijom pomognu porodici koja je ostala bez krova nad glavom u ovoj nesreći – rekao je Kovačević.

Dodao je da su zadovoljni odzivom humanitaraca i da pomoć stiže za svih strana.

I gradonačelnik Draško Stanivuković nedavno je pokazao humanost donirajući ovoj porodici svoju treću platu u iznosu od 5.000 KM.

– Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije dvadesetak dana ovdje je bila samo ploča, a sad vidimo da će ova porodica uskoro dobiti novi krov nad glavom – rekao je tada Stanivuković.

Dodao je da su grad i stanovnici Bojanićima pomogli sa 10.000 KM, te donacijom materijala preko Civilne zaštite.

– Takođe, riješili smo i svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta – naglasio je tada Stanivuković.

Žiro-račun

Građani koji žele da pomognu porodici Bojanić da što prije useli u kuću mogu uplatiti pomoć na žiro-račun u NLB banci na ime Ljiljana (Čedomir) Bojanić 5620998164067865, lično kontaktirati sa porodicom ili se javiti putem društvenih mreža.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila