Član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku.

Predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan zahvalio se državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredjeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezulatata.

Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije Republike i u budućnosti dodatno jačati.

Patria