Kompanija Meridian postala je ponosni član velike porodice bh. humanista okupljene oko Udruženja Pomozi.ba, a na listu sportskih kolektiva kojima nesebično pomaže dodala je još jedno fudbalsko ime – klub Alfa iz Modriče.

Dva nova partnerstva već na početku ove godine potvrđuju da je Meridian uvijek tu kada treba podržati aktivnosti koje imaju dugoročne pozitivne efekte na veliki broj ljudi, bilo da je u pitanju humanitarni rad ili pomoć sportu.

Društveno-odgovorni projekti, kao što je i najavio regionalni lider u industriji priređivanja igara na sreću, ostaju prioritet i u 2023.

– Sport, kultura, podrška studentima, očuvanje životne sredine… sve nas se to tiče, a nikada ne zaboravljamo na humanost i obavezu da pomognemo onima koji se bore za najvrjednije, a to je zdravlje – ističu u Meridianu.

Zato su nedavno u Fond „Sportisti za život“, koji je osnovalo Udruženje Pomozi.ba, uplatili novac za liječenje bh. građana. Podsjetimo, za svaku trojku koju KK Bosna Meridianbet postigne na domaćem terenu Meridian će i ubuduće Udruženju Pomozi.ba donirati 100 KM.

MISIJA PODRŠKE SPORTU – NASTAVLJENA!

Meridian se trudi da ulaganjem u sport aktivno učestvuje u unapređenju uslova za brojne sportske klubove širom BiH, a lista klubova kojima pomaže postaje sve veća. Najnovije ime na tom spisku je FK Alfa iz Modriče, klub za stogodišnjom tradicijom, koji je pripreme za proljetni dio sezone započeo u novoj opremi, donaciji Meridiana.

– Podržavamo desetak klubova, od niželigaša poput fudbalskih klubova Rekreativo, Zvijezda Kakmuž i Sloge iz Trna, preko prvoligaša FK Goražde, KK Varda, RK Sloga Prnjavor, pa do premijerligaša – FK Sloga Meridian Doboj, KK Bosna Meridianbet Sarajevo, OKK Sloboda Tuzla, i ŽKK Banovići do KK Proma iz Donjeg Vakufa – podsjećaju iz Meridiana i dodaju da sve ovo pominju kako bi i druge kompanije podstakli da dio sredstava odvoje za pomoć domaćem sportu.

KAD JE VAŽNO – TU JE MERIDIAN!

Važan aspekt u djelovanju Meridiana je briga za pozitivne vrijednosti u društvu. U ovoj kompaniji posebno su ponosni na učešće u projektu „Zasadi ili doniraj“ u sklopu kojeg su poklonili sadnice za obnovu drvoreda u Banjaluci.

Među dugoročnim projektima su partnerstva sa studentima! Budući pravnici, mašinci i inženjeri elektrotehnike mogu da potvrde da u Meridianu imaju dragocjenog partnera.

Zahvaljujući kompaniji Meridian i Dom omladine, omiljeni prostor za okupljanje mladih u Banjaluci, bogatiji je za multimedijalnu opremu i e-sport kutak koji je dodatno obogatio sadržaje koji nude mladima.

Da je odgovorno poslovanje Meridianu imperativ na svim nivoima potvrđuje i učešće u kampanjama čiji cilj je podizanje svijesti o ženskim pravima i ženskom zdravlju.