Početna Humanost Kompanija dm donirala sredstva za nabavku sportske opreme KK HUNTERS iz Prijedora

Kompanija dm donirala sredstva za nabavku sportske opreme KK HUNTERS iz Prijedora

 

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Kompanija dm donirala sredstva za nabavku sportske opreme KK HUNTERS iz Prijedora

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH

 

Prijedor, 28.9.2021. – Košarkaškom klubu HUNTERS iz Prijedora, kompanija dm drogerie markt donirala je iznos od 1.200 KM za nabavku sportske opreme – oficijelnih košarkaških lopti.

Klub, koji trenutno broji više od 120 članova, djevojčica i dječaka uzrasta od šest do 18 godina, djeluje od 2006. godine s osnovnim ciljem popularizacije košarke kao sporta i uključivanja što većeg broja djece. U okviru šest grupa, odnosno selekcija, članovi KK HUNTERS treniraju tri do sedam puta sedmično, redovno učestvuju na turnirima u zemlji i inostranstvu, gdje postižu zapažene rezultate.

U posljednjoj sezoni sve selekcije su ostvarile odlične rezultate, u toku su pripreme za sezonu 2021/2022, gdje je početak zvaničnih takmičenja najavljen za oktobar. KK HUNTERS će učestvovati sa svim selekcijama, odnosno sa seniorima, juniorima, kadetima i pionirima. Za sve mlađe, netakmičarske, selekcije planirani su turniri i prijateljske utakmice, a nadamo se da ćemo ići i na međunarodna putovanja te ponovo ugostiti prijatelje iz Evrope, ukoliko to epidemiološke mjere dozvole”, podijelio je skore planove Marko Munjiza, predsjednik KK HUNTERS i istako kako im podrška kompanije dm izuzetno znači.

Drago nam je što još uvijek ima društveno odgovornih kompanija kao što je dm koje svojim doprinosom daju poticaj „malim“ klubovima da okupljaju što veći broj djece i održe kontinuiran i kvalitetan rad. Konkretno je nama od velike pomoći donacija oficijelnih Molten lopti kojom smo obnovili fond opreme i riješili jedan od izazova na duži vremenski period”, dodao je.

Paralelno s pripremama za takmičenja, ovaj klub trenutno završava i uređenje HUNTERS trening centra namijenjenog za košarkaške i fitnes treninge te će im donacija oficijelnih košarkaških lopti koje će koristiti svi članovi, olakšati realizaciju preostalih projektnih aktivnosti.

Osim KK HUNTERS, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 15 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 800 zaposlenika i 80 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2019/20. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 199,6 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je više od 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.