fbpx

Kolovoz mokar i klizav, povećana opasnost od odrona

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu  saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost.

Upozorenje vozačima da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M – 18 Semizovac – Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M – 5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M – 17.4 Mostar – Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M – 17 Tarčin – Konjic (Bradina), M – 20 Ustiprača – Goražde,  M -18 Kladanj – Podpaklenik i M – 4 Teslić – Karuše.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila