Početna Servisne Kolovoz djelimično mokar, u usjecima mogući odroni

Kolovoz djelimično mokar, u usjecima mogući odroni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolovoz je jutros mokar u centralnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po suhom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog održavanja 46.Internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

cera - Kolovoz djelimično mokar, u usjecima mogući odroni