Početna Region Koliko treba četveročlanoj porodici za odmor u Neumu a koliko u Makarskoj?

Koliko treba četveročlanoj porodici za odmor u Neumu a koliko u Makarskoj?

Budući da će i ove godine veliki dio bh. građana svoju oazu mira pronaći negdje uz obalu, istražili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za smještaj, ali i ostale popratne troškove.

Tako četveročlana porodica koja planira u Neumu provesti sedam dana samo za smještaj izdvojit će minimalno 700 KM. Pridodaju li se tome troškovi hrane, pića ili pak zabave, potrebno je otprilike izdvojiti još toliko.

Kava u Neumu uglavnom košta 2 KM, dok su cijene sokova i piva od 2,50 do 5 KM. Ručati se može već i za 10 KM – toliko u nekim objektima stoji pizza. Na plažama je najam ležaljki i suncobrana između sedam i 10 maraka, a za sat vremena parkiranja potrebno je izdvojiti oko dvije KM.

Budući da je Makarska rivijera itekako popularna među bh. građanima, provjerili smo koliko bi četveročlana porodica za smještaj izdvojila tamo. Za šest noćenja u Makarskoj potrebno je izdvojiti oko 1000 KM više u odnosu na Neum

Cijene u ugostiteljskim objektima ovise o lokaciji. Piće u centru ili na samoj plaži nećete platiti isto. Kavu u pristojnom lokalu možete popiti za dvije KM, na plaži su cijene 20-ak posto više. Coca-Cola stoji nešto manje od 4 KM, pivo oko 5 KM, korištenje ležaljke oko 12,50, tuširanje na plaži košta oko 0,50 KM, dok ćete na pristojan ručak moći otići za 10 KM.

Za Makarsku je poznato da je bogata dodatnim sadržajima te možete unajmiti sve od bicikla, preko električnog romobila do jahte, za što vam je, naravno, potrebno još i više novca, piše Večernji list BiH.