Početna Lifestyle Koliko traju ruž, puder, parfem

Koliko traju ruž, puder, parfem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li se usudili skuhati i pojesti šest mjeseci stara jaja? A mjesec staro meso? Naravno da ne. Zašto, onda, nemamo nikakav problem s korištenjem godinama stare šminke?

Prvo korištenje

Znamo da ne želite baciti svoje najdraže rumenilo ili ruž, ali baš kao s hranom, užasno je bitno pridržavati se rokova trajanja na svim omiljenim kozmetičkim predmetima. Zašto? Zato što kozmetika sakuplja bakterije, a neredovna promjena make upa rezultira iritacijom, prištićima, infekcijama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, za razliku od prehrambenih namirnica, rok trajanja make upa počinjemo odbrojavati od trenutka kada ga prvi put počnemo koristiti, a ne od onoga dana od kojeg smo ga kupili. Kako znati kad je vrijeme da svoju maskaru ili puder bacite u smeće? Prema vlažnosti, što više vlažnosti proizvod ima, to je njegov rok trajanja kraći. Srećom, neki proizvodi pričaju sami za sebe – jednom kada im se počne mijenjati tekstura ili se sadržaji proizvoda počnu odvajati, vrijeme je da kupite novi.

Puder
Životni vijek: Od 6 mjeseci do godinu.

Savjet: Produžite mu životni vijek tako što ćete prste držati podalje od vrata bočice. Umjesto toga, nježno istresite nekoliko kapi sadržaja na dlan prije nanošenja. Ako primijetite da se sastojci pudera počinju odvajati jedan od drugog, definitivno je vrijeme da ga bacite.

Promjena teksture

Mirisi
Životni vijek: Od 8 do 10 godina.

Savjet: Uredu je ako ih platite više, jer parfem ili toaletna vodica, srećom, imaju najduži životni vijek od svih proizvoda u beauty rutini. Dodatno im produžite životni vijek tako što ćete ih držati dalje od sunca, a neki brendovi preporučuju da ih držite u frižideru.

Ruž, sjajilo i olovka za usne

Životni vijek: 1 godina.

Savjet: Jednom kada počnete primjećivati promjene u teksturi omiljenog ruža, vrijeme je da ga bacite. Neki se od njih suše, dok neki postanu gušći i sluzaviji. Svoje omiljene nijanse očuvajte duže tako što ćete ih držati na hladnom i suhom mjestu. Drugim riječima, nemojte ih ostaviti u autu.

Avaz

ASHA prodaja vozila