Početna Svijet Kolektivno samoubistvo u Švicarskoj

Kolektivno samoubistvo u Švicarskoj

Objavljeni uznemirujući detalji o petočlanoj porodici koja je skočila s balkona u smrt

Nakon petodnevne istrage policija kantona Waadt je obznanila prve rezultate, koji govore u prilog da se je porodica, koja je živjela povučeno i izolirano od društva, sama odlučila na “kolektivno samoubistvo”

Gotovo svi evropski i svjetski mediji izvijestili su prošli četvrtak o smrti peteročlane porodici u Montreuxu VD u Švicarskoj, koja se bacila u smrt s balkona stana u kojem je stanovala.

Svi su na licu mjesta poginuli, a jedino je preživio i u komi leži u jednoj od švicarskih bolnica 15-godišnji sin.

Strahovita vijest navela je mnoge da se pitaju zašto se je cijela porodica odlučila na smrt odnosno nije li možda neko treći bio u njihovom stanu zbog kojeg su morali poskakati s balkona. Nakon petodnevne istrage policija kantona Waadt je obznanila prve rezultate, koji govore u prilog da se je porodica, koja je živjela povučeno i izolirano od društva, sama odlučila na “kolektivno samoubistvo”.

Dakle to je, kako navode švicarski mediji, “policijski adut” i istraga ide u tom smjeru, nakon što je utvrđeno da u stanu nema nikakvih tragova borbe niti nasilja. Policija također isključuje i mogućnost da je neka treća osoba bila u stanu u trenutku kada je porodica počela skakati s balkona. dakle, kako mediji navode i Državno tužilaštvo i kantonalna policija došli su do iste pretpostavke, a to je, da je obitelj svijesno otišla u smrt.

Dakle favorizira “kolektivno samoubistvo”. Isti izvori ističu da je obitelj živjela izolirana od društva i da se je pribojavala da to neko od nadležnih ne otkrije i nešto poduzme.

Kako piše švicarski list Blick piše kako se je porodica “od početka pandemije zanimala za teorije zavjere i Survival teze”. Ono što je policija zatekla u stanu je poprilična količina rezervne hrane, odnosno živežnih namirnica svih vrsta, izuzetno dobro organizirana i uskladištena u raznim prostorijama stana.
Na balkonu pronađena odskočna daska

Očito, kako izvještava policija, da bi porodica pri “većoj krizi” mogla izaći na kraj s opskrbom. Također je utvrđeno da je porodica živjela “samodostatno” ili kako se navodi “autark”. Dakle povučeno od ostalih ljudi, te je jedina osoba koja je radla izvan poridce bila sestra blizankinja 41-godišnje majke ove porodice. Majka, ali ni 8-godišnja kćer koja nije išla u školu, a koju je imala zajedno s 40-godišnjim suprugom, nisu izlazile iz kuće i nisu bile registrirane kod stambenih kontrola.

Policija je utvrdila da su majka i kćer 2016. otputovale iz Maroka i došle u Švicarsku. Policija je također već istraživala što je radio najstariji sin koji je bio kod kuće u Hommeschoolingu, odnosno obrazovao se od kuće. Stoga je jednom već bio predmet posjete policije, koja je u stan došla oca pitati što sin tačno radi.

– Svi ti elementi ukazuju da su članovi porodice strahovali od miješanja autoriteta u njihov život – stoji u policijskom izvještaju.

Stoga provedena policijska istraga tvrdi da je napad treće osobe u stanu, kao razlog za odluku o bacanju u smrt s balkona, “Isključen”.

Kako je istragom utvrđeno, pet osoba se prošli četvrtak nešto prije 7 sati ujutro, u razmaku od pet minuta, jedan za drugim bacilo s balkona, s preko 20 metara visine. Policija je na balkonu našla odskočnu dasku. Sve žrtve su članovi iste porodice i francuski državljani. Policija se nada da će uspjeti otkriti tačan razlog stravične smrti peteročlane porodice ako se 15-godišnji sin probudi iz kome i uspije preživjeti, kako bi bio od njega policija mogla saznati sve pojedinosti.