Početna Prijedorski region Koga će DNS u Prijedoru kandidovati za gradonačelnika?

Koga će DNS u Prijedoru kandidovati za gradonačelnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski odbor DNS u Prijedoru još nije utvrdio ime kandidata za gradonačelnika koji će ukrstiti koplje sa kandidatom SNSD Daliborom Pavlovićem.

U javnosti se mjesecima spekulisalo da će u trku za gradonačelnika ispred ove partije ići bivši lider DNS Marko Pavić i “pomesti” SNSD dobijenim brojem glasova u Prijedoru. Ipak, tu informaciju odbacuje predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Dragutin Rodić.

– Nijedan organ stranke još nije donio odluku o tome ko će biti kandidat. Usaglašavamo to, kada bude vrijeme imaćemo kandidata -kaže Rodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedor kao grad iz kojeg je potekao DNS postao je politička meta nekada odanog koalicinog partnera SNSD. Jasno je to i vrhu prijedorskog DNS-a čiji su predstavnici sa konferencije u subotu poručili da je Prijedor jedini grad koji nije pod vlašću SNSD i da je zato u problemu i pod pritiskom. Poručili su i da će imati svog kandidata za gradonačelnika kao i listu odbornika.

I dok su iz SNSD karte bacili na sto i otkrili da je njihov kandidat za prvog čovjeka Prijedora šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Dalibor Pavlović, iz DNS-a još mudro ćute.

Prema nezvaničnim informacijama prijedorski DNS u opticaju ima tri imena za kandidata. Upravo je među njima Dragutin Rodić kao jedan od najiskusnijih političara u ovoj partiji. Naši izvori otkrivaju da se kao drugi kandidat spominje Zlatko Ritan, dugogodišnji član ove partije i zamjenik predsjednika GO DNS Prijedor.

Ritan je i vršilac dužnosti načelnika za infrastrukturu grada Prijedora, te je šef Tima za dezinfekciju koji se mjesecima bori protiv virusa korona. Treći kandidat je sadašanji gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković jer u DNS vjeruju da je Đaković svoje sposobnosti opravdao tokom epidemije virusa korona kao komandant Štaba za vanrednu situaciju.

Ipak Rodić, ne želi još da pominje nijedno ime.

– Ne mogu reći da li su dva ili više imena za kandidata, uglavnom smo mi otvorili razgovor na tu temu, postoji visok stepen saglasnosti među nama i kada dođe vrijeme mi ćemo izaći sa jedinstvenim stavom i za to ne treba niko da se brine. Mi ćemo to uraditi bez spektakularnih stvari, sve ide svojim tokom i praksa koju sam ja uveo je da to radimo potpuno široko na svim našim organima-poručio je Rodić.

On ističe da prijedorski DNS nema različite stavove u odnosu na vrh stranke i njenog predsjednika Nenada Nešića.

– Sve radimo i postupamo po stavovima Predsjedništva stranke-poručio je Rodić.

Ko će podražati kandidata DNS za gradonačelnika Prijedora još nije poznato. Međutim, poznato je da kandidata SNSD neće podržati ni SDS ni PDP u Prijedoru.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila