Početna Prijedorski region Koalicija „Prva tolerancija“ Prijedor: Promovisati pozitivne priče u gradu na Sani

Koalicija „Prva tolerancija“ Prijedor: Promovisati pozitivne priče u gradu na Sani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija „Prva tolerancija“ Prijedor održala je sastanak sa predstavnicima medija. Tema je bila promocija pozitivnih priča iz grada na Sani, kao značajnog elementa u stvaranju tolerantne sredine.

U Prijedoru postoje pozitivne i afirmativne priče, i o tome se građani moraju upoznati, upravo tu leži uloga medija u jačanju i izgradnji tolerantnog društva, poručili su organizatori sastanka, koji je podržala Misija OEBS u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom godina, sastanci „Prve kolaicije“ uvijek su okuplјali predstavnike lokalne samouprave, relevantnih institucija, civilnog sektora, ali je primjećeno da je neophodno u te razgovore uklјučiti i medije, poručila je Želјka Mirković iz kancelarije OEBS-a u Banjaluci.

– Mediji su ti koji šire dalјe priče u lokalnoj zajednici. Mi želimo ukazati da u Prijedoru postoje i afrimativne priče, da to građani treba da znaju, i da pokažemo da nije sve tako crno – rekla je Mirkovićeva.

Koordinator Koalicije Azra Pašalić rekla je da je potrebno da građani dobijaju informacije i od nevladinog sektora, a ne samo da im političari plasiraju svoje priče, jer mnogo je pozitvnih priča, ne samo u Prijedoru, nego i u cijeloj BiH.

Medijski istupi „Prve toleracnije“ u vezi sa incidentima počinjenim iz mržnje i predsrasuda svakako su doprinijeli da ovih negativnih pojava u Prijеdoru bude sve manje, dodala je Pašalićeva.

„Prva tolerancija“ u Prijedoru postoji i radi šest godina, i okuplјa 17 udruženja. U Bosni i Hercegovini osnovana je ukupno 31 koalicija ove vrste.

ASHA prodaja vozila