Početna Vijesti Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?

Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Smatram krajnje bezobzirno, gnusno i neljudski čin da neko odluči svoj ekstra profit zarađivati na bolesnoj djeci i bolesnom stanovništvu Republike Srpske. Kao narodni poslanik i kao čovjek ne mogu to da dozvolim. Ovakva malverzacija je prevršila svaki nivo ljudskosti, da ovo nije samo za smjenu nego i za zatvor, kaže Stanivuković

Firmi „Eko-piramida inžinjerig” dodijeljeno je ekskluzivno pravo da uvozi pelene najlošijeg kvaliteta iz Albanije i time iz budžeta Srpske stiče korist više stotina hiljada maraka!

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić je zahvaljujući novom Pravilniku o medicinskim sredstvima, namještenom tenderu i internoj odluci u FZO, sredinom decembra uputio dopis svim apotekama od kojih se zahtijeva da pelene nabavljaju od isključivo jednog dobavljača, u protivnom Fond neće refundirati sredstva za pelene.

1110b23d4f7f65930b15a31488d5ebca - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?
Dejan Kusturić, direktor FZO RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković tvrdi da je zarada na bolesnom stanovništvu neljudski čin.

– Smatram krajnje bezobzirno, gnusno i neljudski čin da neko odluči svoj ekstra profit zarađivati na bolesnoj djeci i bolesnom stanovništvu Republike Srpske. Kao narodni poslanik i kao čovjek ne mogu to da dozvolim. Ovakva malverzacija je prevršila svaki nivo ljudskosti, da ovo nije samo za smjenu nego i za zatvor, kaže Stanivuković.

6439f792b659eb590dc22cba39b17a78 - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?

57a02042b32adc423573196ffa1cc071 - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?

Firma „Eko-piramida inžinjerig” ima ekskluzivno pravo da uvozi pelene iz Albanije, koje su lošijeg kvaliteta, koje imaju jednu kap propustljivosti, od potrebnih 6.

4a21b047d0a8770f4c0ca0ce673a3bf4 - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?

– Da li su to veliki Srbi koji uvoze pelene iz Albanije, da li se tako štite interesi Republike Srpske, da li je to vlast kontinuiteta uništavanja zdravlja građana, pitao je Stanivuković u video klipu kojim se obratio javnosti.

Prije novog pravilnika, građani su imali mogućnost izbora pelena, do određene cijene, uz mogućnost da doplate ukoliko žele kvalitetnije pelene.

– Kao majka nemam mogućnost izbora pelena. Prinuđena sam da stavljam najlošije i da moje dijete noći provodi u mokrom krevetu, priča jedna od majki teško bolesnog djeteta, koja će se sutra obratiti medijima.

Direktor firme koja ima pravo na uvoz ovih pelena je i direktor Fudbalskog kluba Borac, koji nakon što su uništili Borac sada kreću da uništavaju i zdravlje, higijenu građana.

– Ako tvrde da je to kvalitetno, neka to stave svojoj djeci! Građanima Republike Srpske neka ne stavljaju i neka se ne usuđuju! Naš cilj je da se uvakvo nešto zaustavi, tender poništi, a odgovorni sankcionišu, kategoričan je Stanivuković.

29e1532354a93c9ec2909232530251cf - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?
Vico Zeljković, FK Borac

Stanivuković navodi da će zahtijevati vraćanje na snagu starog Pravilnika, te najavljuje da će sutra u 11 časova, zajedno sa roditeljima bolesne djece, na pres konferenciji ispred FZO iznijeti imena ljudi koji su povezani sa firmama bliskim vlasti, koji su omogućili bogaćenje na bolesnom stanovništvu.

(BN

cera - Ko se bogati na bolesnom stanovništvu?