Početna Region Ko je sve izuzet od zabrane ulaska u Hrvatsku, a ko će...

Ko je sve izuzet od zabrane ulaska u Hrvatsku, a ko će morati u karantin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granična policija BiH je dobila obavještenje od Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske o novim uputstvima za osobe koje ulaze u ovu državu iz trećih zemalja, a koje će se primjenjivati od danas.

Privremena zabrana ulaska u Hrvatsku iz trećih zemalja ne odnosi se na zdravstvene radnike, osobe koje brinu o starijima, te osobe koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje.

– Zabrana se ne odnosi ni na prekogranične radnike, prevoznike robe, diplomate, policijske službenike u obavljanju svojih poslova, službe i timove Civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija i međunarodno vojno osoblje u obavljanju svojih funkcija. To se odnosi i na putnike u tranzitu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

osobe koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga, te osobe koje putuju radi školovanja, kao i osobe koje putuju zbog neodgodivih ličnih razloga, na primjer, vlasnici su nekretnine u Hrvatskoj, ili one koji imaju neki drugi neodgodiv lični razlog – saopštili su iz Granične policije BiH.

Za sve osobe koje ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja, osim onih koji su izuzeti od zabrane, obvezan je zdravstveni nadzor uz 14-dnevni karantin, odnosno, izolaciju.

– Karantin se može skratiti na sedam dana, ako osoba o svom trošku napravi bris nosa i grla sedam dana po ulasku u Hrvatsku i dobije negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2. Za putnike u tranzitu, granična policija će, nakon što im se odobri ulazak, provjeriti jesu li napustili područje Hrvatske u roku od 12 časova. Osobe koje ulaze u Hrvatsku zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga, te osobe koje putuju radi školovanja, u Hrvatsku mogu ući bez obveze samoizolacije uz predočenje negativnog nalaza PCR testa na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 časova, računajući od vremena uzimanja brisado dolaska nagranični prelaz, odnosno uz obvezu 14-dnevnog karantina, ako nemaju navedeni negativni nalaz PCR pretrage – naglašavaju u Graničnoj policiji BiH.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila