Početna Crna hronika Ko je Marko Momić, osumnjičeni za brutalno ubistvo: Hrvatska je tražila njegovo...

Ko je Marko Momić, osumnjičeni za brutalno ubistvo: Hrvatska je tražila njegovo izručenje zbog teške pljačke nakon koje je…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momića, koji je od ranije poznat po teškim krivičnim djelima, policija nije pronašla na adresi stanovanja i sumnja se da je pobjegao van granica BiH pa će najvjerovatnije biti raspisana međunarodna potjernica

Istražni organi rasvijetlili su brutalno ubistvo Mihajla Stupara, zvanog Šmit koje se jučer ujutro dogodilo u prijedorskom naselju Raškovac. Za ovaj zločin, kako smo već objavili, osumnjičen je Marko Momić, i policija traga za njim. Objavljena je i njegova fotografija iz policije su pozvali građane da, ukoliko primijete Momića, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122.

Momića, koji je od ranije poznat po teškim krivičnim djelima, policija nije pronašla na adresi stanovanja i sumnja se da je pobjegao van granica BiH pa će najvjerovatnije biti raspisana međunarodna potjernica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, policija je pronašla automobil kojim je Stupar pregažen, a na mjestu zločina pored rijeke Sane pronađeni dijelovi bejzbol palice.

Tokom istrage ubistva uhapšeno je više osoba koje su trenutno na kriminalističkoj obradi.

– Tokom dana biće poznato da li će i protiv koga od uhapšenih biti zatražena mjera pritvora, izjavio je izvor Srpskainfo iz prijedorske policije.

Momić je, prema informacijama istog izvora, u posljednje vrijeme bio na mjerama obaveznog javljanja u policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

On je, naime, uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvo tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je navodno izvršio.

Sam Momić je negirao bilo kakvu umiješanost u taj slučaj koji se desio u novembru 2019. u u Selniku kod Ludbrega (Hrvatska) gdje je opljačkan i ubijen Josip Horvat (61). Razbojnici su 61-godišnjaka pretukli, te odnijeli novac, a Horvat je od posljedica zadobijenih povreda preminuo tri mjeseca kasnije.

Oslobođenje

ASHA prodaja vozila