Početna Prijedorski region Ko je kriv za neravnu pistu Aerodroma Urije

Ko je kriv za neravnu pistu Aerodroma Urije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se čeka puštanje u funkciju, u međuvremenu je pista postala svojevrsna trim-staza koju po cijeli dan koriste brojni građani.

Gradonačelnik Prijedora  najavio je da bi se zbog neravne piste na Aerodromu Urije, firma “Prijedor-putevi”, koja je izvodila radove, mogla naći na sudu.

Problem je nastao kada su “Prijedor-putevi”, kako je rekao, uveli podizvođača radova koji nije imao profesionalnu nivelacionu letvu za ravnanje gornjeg dijela piste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

700 metara

– Bilo je obećanja da će se taj neravni dio prevući slojem asfalta. Ali, nije, tako da će sve najvjerovatnije završiti na sudu – kazao je Đaković.

Bivši predsjednik Aerokluba „Prijedor“ i pilot i kontrolor letenja na banjalučkom Aerodromu Mahovljani Milan Marković kaže da je i nadzor potvrdio da je neravan gornji, površinski sloj piste duge 700 i široke deset metara.

– Pista ne zadovoljava određene članove Pravilnika o letilištima u BiH i zbog toga taj dio površine piste ne može biti ni ceritifikovan – kaže Marković.

S druge strane, iz “Prijedor-puteva” tvrde da se od samog početka gradnje piste izvođač susreo s „nekompletnom projektnom dokumentacijom, koja nije bila na zakonskom nivou potrebnom za izvođenje radova, jer je u pitanju neka vrsta projekta legalizacije“.

– A samim tim u projektu nisu postojale geodetske podloge niti tehnički uslovi izvođenja. Imamo informaciju da je opština bez našeg znanja izvršila ispitivanje ravnosti piste i ona je u granicama dozvoljenog standarda – kažu u ovoj firmi.

I dok se čeka puštanje u funkciju, u međuvremenu je pista postala svojevrsna trim-staza koju po cijeli dan koriste brojni Prijedorčani. Po pisti se vozaju biciklima, trče, šetaju…

(Avaz)

ASHA prodaja vozila