14.8 C
Prijedor
Utorak, 27 Septembra, 2022
Početna Kultura Knjiga ”Črčkarije” predstavljena prijedorskoj publici

Knjiga ”Črčkarije” predstavljena prijedorskoj publici

Knjiga ”Črčkarije”, autorke Alme Čirkić, sinoć je u Gradskoj čitaonici premijerno predstavljena prijedorskoj publici.

”Črčkarije” su zbirka priča koje su objavljene na istoimenoj facebook stranci, kaže autor knjige Alma Čirkić. Dodaje, da je ovo njeno prvo djelo, koje je zbirka emotivnih zapisa o stvarima koje u njoj izazazivaju emociju.

”Imam osjećaj da u posljednje vrijeme svi zaboravljamo da osjećamo, toliko brzo živimo i ne doživljavamo stvari onako kako bi ih trebali doživjeti u potpunosti. U većini slučajeva samo pređemo preko doživljaja, preko emocije. Ja negdje nastojim da tu emociju zadržim, da je zarobim u priči i da pokažem ljudima da kroz te priče uopšte nije loše biti ni tužan, ni nesrećan, ni raspoložen, ni sa nečim oduševljen, jer je emocija to što nas razdvaja od svega ostalog”, istakla je Čirkićeva.

 

Gordana Vila, v.d. direktora Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije”, kaže da je riječ o jednom od najboljih djela koji su izabrani na konkursu za publikovana djela zavičajnih pisaca.

”Ovo je zapravo premijera izutetno popularnog djela koje je svoj neki početak imalo na društvenim mrežama ”, dodaje Vila.

 

Druga knjiga ”Črčkarija” je spremna, a svjetlost dana trebala bih da ugleda polovinom godine, a ona će se takođe sastojati od priča sa istoimene facebook stranice. Prva knjiga ”Črčkarije” čitaocima je dostupna u prijedorskoj biblioteci.

K.V.