Klas Velepekara u jednom satu proizvede 20.000 kruhova i peciva

  Tekst se nastavlja ispod oglasa

  Dugih 68 godina se, u sarajevskom naselju Malta, proizvodi najpoznatiji i najprodavaniji Klas polubijeli kruh. Na tom mjestu izgrađena je Velepekara koja od 1952. godine na usluzi Sarajevu i okolini te neprekidno isporučuje svježe i kvalitetne kruhove njenim građanima.

  Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces sa kapacitetom od 20.000 komada hljeba i peciva po satu.

  “Klas Velepekara svaki dan proizvede više od 60 vrsta hljebova i peciva koje redovno isporučujemo svojim kupcima. Svi naši proizvodi napravljeni su uz poštivanje najvećih standarda kvalitete. Poslujemo u skladu sa strogim međunarodno priznatim certifikatima za upravljanje kvalitetom kao što su ISO, HACEP i Halal. Svi Klas proizvodi se transportuju zahvaljujući posebnoj tehnologiji dubokog smrzavanja, zbog čega pekarski proizvodi imaju rok trajanja od godinu dana. Takve proizvode je potrebno samo dopeći u mini pekari i oni budu automatski svježi i topli. Zahvaljujući ovoj činjenici mi svoje proizvode plasiramo u više od 20 zemalja svijeta”, navodi Boris Brković, direktor kompanije Klas.

  Tekst se nastavlja ispod oglasa

  Pored dnevnih hljebova koje Velepekara proizvodi, od kraja prošle godine započeta je proizvodnja novih skockanih hljebova, s rokom trajanja od 30 dana.

  Dnevni kapacitet proizvodnje Skockanih hljebova je između 15.000 i 20.000 komada.

  Pored svih trgovina u BiH gdje se mogu naći Klas proizvodi, a od nedavno i hljebovi, iz kompanije Klas ističu da su posebno ponosni na svojih 30 dobro opskrbljenih maloprodajnih lanaca Bazar i Klas trgovina.

  ASHA prodaja vozila