Početna Sport KK HUNTERS u borbi za ulazak u 1.ligu RS

KK HUNTERS u borbi za ulazak u 1.ligu RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sport je zaustavljem širom svijeta zbor epidemije korone, pa su tako i takmičenja kod nas prekinuta, klubovi završili sezonu 2019/20, u našem gradu svi osim košarkaša Huntersa.

2.liga zapad je i zvanično prekinuta te na konačnoj tabeli najmlađa ekipa (16,5) svih seniorskih liga u BiH je zauzela 2.mjesto i time obezbijedila učešće u mini ligi za ulazak u 1.ligu RS. Mnogi kažu da su igrali najljepšu košarku, a statistika kaže da su u 3 takmičenja na 36 utakmica (29 pobjeda) sa 80+ poena u prosjeku najefikasnija ekipa…

Odlične rezultate i naporan rad na svakodnevnim treninzima iz svih ovih sezona ovi mladi momci sada imaju priliku da krunišu plasmanom u prvoligaško društvo. Protivnici u toj borbi će im biti KK MLADOST BULLDOGS Prnjavor i KK ROGATICA, a iz KSRS je najavljeno da će se kvalifikacije igrati u septembru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korona je prekinula jednu od najuspješnijih sezona KK HUNTERS. Pored 2.lige igrali su i Kup RS gdje su se plasirali među 8 najboljih ekipa u RS, dok je većina članova ekipe igrala i kadetsku ligu u kojoj su bili na podjeli 1.mjesta sa Igokeom u trenutku prekida. Takođe, treba istaći i dobre rezultate pionira koji su pred sam kraj sezone zauzimali 2.mjesto na tabeli. Obe selekcije su u aprilu trebale da igraju završnice prvenstva Republike Srpske i BiH. S obzirom na kvalitet bilo je očekivano osvajanje medalja kao i prethodnih godina.

ASHA prodaja vozila