Film – Paralelne majke

Termin – od 20. do 26.01. u 20.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –  123 minuta

Originalni naziv filma – Madres Paralelas

Žanr – drama

Uloge – Penepe Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sanchez-Gijon, Milena Smit

Režija – Pedro Almodovar

 

Novi film velikog režisera Pedra Almodovara  za koji je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji!

Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Niti jedna niti druga nisu u vezi, a obje su zatrudnile igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana s druge se strane kaje, a usto je uplašena. Janis pokušava da je ohrabri dok se poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda između njih dvije stvara neočekivanu povezanost, a koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama promijeniti njihove živote zauvijek.

 

Film – Zlatni dečko

Termin – od 20. do 26.01. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –  90 minuta

Žanr – drama, sport

Uloge – Denis Murić, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina

Režija – Ognjen Janković

 

Ovo je priča o Denisu Markoviću mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. Ovo je priča o novom Maradoni. Ovo je priča gdje vas sve može ili ne može odvesti talenat. Ovo je priča o drugoj šansi.