Početna Svijet Kinezi grade stadion od 1,7 milijardi dolara, signal nade da će se...

Kinezi grade stadion od 1,7 milijardi dolara, signal nade da će se ljudi ponovo okupljati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se Kinezi polako vraćaju na posao, kineski fudbalski klub Guanzhou Evergrande pokrenuo je projekt vrijedan 1,7 milijardi dolara za izgradnju najvećeg nogometnog stadiona na planeti.

Stadion u obliku lotosa sa 100.000 mjesta, 16 VVIP privatnih i 152 VIP odjela biće najveći stadion koji služi isključivo za odigravanje nogometnih utakmica.

Mega stadion trebao bi biti završen 2022. godine kako bi služio kao travnjak za Azijski kup 2023. godine, pa mediji planove za njegovu izgradnju tumače kao optimizam vlade u nastavak masovnih okupljanja te znak da Kina pretpostavlja da će se masovna okupljanja poput sportskih događaja do tada nastaviti bez ograničenja društvenog distanciranja.

“Nadamo se da će na ovom stadionu biti održana ceremonija otvaranja Azijskog kupa 2023. godine”, kazao je predsjednik kluba Xia Haijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao kako će stadion postati nova znamenitost svjetske klase uporediva sa Sidnejskom operom i Burj Khalifom u Dubaiju te bitisimbol kineskog fudbala u svijetu.

Guangzhou Evergrande u vlasništvu je Evergrandea, najveće kompanije za prodaju nekretnina u Kini sa 65 milijardi dolara prihoda u 2019. godini.

biznisinfo.ba

ASHA prodaja vozila