Početna Svijet Kinezi došli do važnog otkrića koje bi pomoglo u liječenju od korona...

Kinezi došli do važnog otkrića koje bi pomoglo u liječenju od korona virusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim kineskih naučnika izolovao je nekoliko antitela za koje tvrdi da su “izuzetno efikasni” u sprečavanju prodiranja korona virusa u ćelije, izvještava Rojters.

Ova saznanja mogla bi da budu upotrebljena za liječenje i prevenciju zaraze ovim virusom.

Istraživači sa Univerziteta Ðinghua u Pekingu tvrde da bi lijek protiv COVID-19 koji bi bio napravljen od izdvojenih antitela mogao da bude efikasniji od plazme koja se trenutno koristi i čija je upotreba ograničena krvnom grupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim je od početka godine krenuo sa proučavanjima uzoraka krvi pacijenata izlečenih od korona virusa, prenosi Telegraf.

Tada je izolovano 206 antitela koja su pokazala sposobnost da se vežu za proteine virusa.

Od dvadesetak antitela koja su dalje testirana četiri su pokazala sposobnost da spriječe virus da prodre u ćeliju, dok su dva bila izuzetno uspješna u tome.

Tim trenutno radi na identifikovanju najmoćnijih antitela i eventualnom kombinovanju tih antitela koje bi smanjilo rizik od mutacije virusa.

Lijek bi mogao da se daje pripadnicima rizičnih grupa kako bi se smanjila mogućnost infekcije, a istraživači napominju da to ne bi bila vakcina.

Iz tima se nadaju da će testiranje antitela na ljudima moći da počne za šest mjeseci. Za primjenu u liječenju, ukoliko bi se pokažali kao efikasni, moralo bi ipak da se pričeka.

ASHA prodaja vozila