Početna BiH Kineski turisti bit će pod epidemiološkim nadzorom

Kineski turisti bit će pod epidemiološkim nadzorom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući odličnoj međuinstitucionalnoj i međunarodnoj saradnji, Bosna i Hercegovina spremna dočekuje moguće slučajeve koronavirusa, navodi se u saopćenjuu Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Kineske turiste koji su se iz Hrvatske uputili prema Bosni i Hercegovini čeka koordiniran odgovor Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva zdravlja i Zavoda/Instituta za javno zdravstvo Federacije BiH i Republike Srpske, Granične policije BiH, Ministarstva inostranih poslova BiH i Komisije za sprovođenje međunarodnih zdravstvenih propisa u BiH – navode iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Prema njihovim navodima, epidemiološke službe su na mjestima ulaska u BiH dale preporuke zaposlenima na graničnim prijelazima, hotelijerima, a posebno turistima koji dolaze iz rizičnih područja, te će ih po potrebi staviti pod epidemiološki nadzor za vrijeme boravka u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ovom trenutku BiH u potpunosti postupa po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije dok sve bh. institucije pokazuju angažaman, spremnost i jedinstvo u cilju zaštite zdravlja građana BiH – navodi se u saopćenju Ministarstva.

ASHA prodaja vozila