Početna Magazin Kažu da je ovo najbolji muž na svijetu: Sagradio ženi kuću koja...

Kažu da je ovo najbolji muž na svijetu: Sagradio ženi kuću koja se okreće i savršena je

A razlog što se odlučio na ovakav poduhvat je da udovolji željama svoje supruge, koja nije mogla da se odluči da li želi da ima pogled na put ili ne.

Vojin Kusić, privrednik iz Srpca u Republici Srpskoj, sagradio je kuću koja se okreće kako bi udovoljio supruzi, koja nije mogla da se odluči na koju stranu želi da ima pogled.

Kuće koje se okreću oko svoje ose nisu neka novost u svijetu, ali na našim prostorima se privrednik Kusić, tek nedavno odlučio na takav poduhvat.

Sagradio je kuću veličine 100 kvadrata, sa predivnim pogledom na Novu Gradišku i Slavonski Brod, odnosno, Laktaše, zavisno od toga na koju stranu je okrenuta.
Posebno je neobičan osjećaj kada se nalazite unutar rotirajuće kuće. Iako se na trenutke čuje pucketanje, Vojin tvrdi da nema opasnosti da će okretanje oštetiti kuću, prenosi RTRS.

A razlog što se odlučio na ovakav poduhvat je da udovolji željama svoje supruge, koja nije mogla da se odluči da li želi da ima pogled na put ili ne.
Kuća se okreće uz pomoć struje, a brzina rotiranja može da se podešava od jednog obrtaja u 22 sekunde, do jednog obrtaja u 24 sata.

Kuću pokreće 12 valjaka sa vojnog transportera, a svaki može da nosi pet tona. Kompletna kuća, kada se useli, biće teška oko sedam tona, kaže Kusić, koji ima svega osam razreda škole, ali ima pamet Nikole Tesle. Vlasnik je tri privatne. (Naj portal)

RTRS

ASHA prodaja vozila