Početna Crna hronika “Kavez” ulovio 14 narko-dilera na spavanju (VIDEO)

“Kavez” ulovio 14 narko-dilera na spavanju (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je juče u akciji “Kavez” uhapsila 14 osumnjičenih za šverc narkoticima, a zaplijenjeno je oko 300 grama marihuane, deset grama heroina i 24 mililitara tečnog metadona, oružje i novac, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo da su privedeni  Savo Čolić, Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Mladinko Malić i Marko Miljević.

Akcija je izvedena na  području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja gdje je pretreseno 11 lokacija. Osim narkotika pronađena su i četiri pištolja, oko 2.000 KM i oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, drobilice za mrvljenje marihuane kao i više mobilnih telefona sa SIM karticama, kao i određeni rokovnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor blizak istrazi je kazao da se traga za još nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su povezani sa uhapšenima i švercom droge. Hapšenja su počela u ranim jutarnjim časovima i većina uhapšenih zatečena je na spavanju, a pojedinima su lisice na ruke stavljene kraj kreveta.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je tokom akcije otkriveno da su pojedini osumnjičeni narkotike skrivali na teško dostupnim mjestima stanovima i pomoćnim objektima.

– Kod pojedinih su narkotici pronađeni skriveni čak u kutijama elektro osigurača, odnosno u ležištu iza osigurača. Narkotici su bili zamotani u manja pakovanja i vrećice i bili su spremni za dalju prodaju – rekao je naš izvor.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Danica Gnjatović kazala je da je cilj akcije razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge.

– Tokom akcije otkriveno je i dokumentovano 15 krivičnih djelarekla je Gnjatovićeva.

Istakla je da su akciju izveli pripadnici Uprave MUP-a RS sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj.

Prema njenim riječima u akciji su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije.

Pao i bivši policajac

Među uhapšenim ima odranije poznatih po činjenju krivični djela. Vladimir Malić je  bivši policajac koji je osuđivan i privođen  više puta. On je 2014. godine u banjalučkom Okružnom sudu dobio pet godina i šest mjeseci zatvora zbog učešća u pljački “Pošta Srpske” u banjalučkom naselju Vrbanja. Malić je prije toga osuđen na 21 mjesec zatvora zbog šverca droge. Savo Čolić je 2009. godine osuđen na 12,5 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Milorada Samardžije u Banjaluci. Branimir Marsenić poznat je po švercu droge i krađama automobila. On je 2006. osuđen na četiri godine zatvora zbog prodaje heroina, a s njim je tada palo još šest dilera, a svi su osuđeni na ukupnu kaznu od 26 godina zatvora.

ASHA prodaja vozila