Početna Politika Karić se sastaje sa Stanivukovićem danas u Banjaluci

Karić se sastaje sa Stanivukovićem danas u Banjaluci

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva danas će boraviti u službenoj posjeti Banjaluci.

Ova posjeta uslijedila je nakon što je sredinom marta u posjetu ovom gradu pozvao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Njihovi prethodnici Abdulah Skaka i Igor Radojičić nisu se nikada sastali, ali je u službenoj posjeti Banjaluci boravio premijer Vlade Kantona Sarajevo, Edin Forto. Tako da je ovaj sastanak veliki korak naprijed u zbližavanju dva grada Sarajeva i Banjaluke.

Podsjećamo na njihove odgovore:

“Mladi ljudi su došli na kormilo dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, Banjaluke i Sarajeva, i vrijeme je da se konačno i sretnemo. Iz tog razloga sam gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić pozvao u posjetu Banjaluci”, to je za portal Radiosarajevo.ba kazao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je “prvu damu” glavnog grada BiH pozvao u službenu posjetu najvećem gradu u Republici Srpskoj.

Ubrzo je stigao i odgovor gradonačelnice Sarajeva.

“Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banjaluku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”, navela je, između ostalog, gradonačelnica Karić u odgovoru Stanivukoviću.

Gradonačelnici / Benjamina Karić odgovorila na poziv Draška Stanivukovića

“Sve je dogovoreno, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na moj poziv 22. juna doći će u zvaničnu posjetu Banjaluci Razgovarali smo i sve dogovorili”, kazao je ekskluzivno za portal Radiosarajevo.ba Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i potvrdio da će on doći u službenu posjetu Sarajevu.

(Radiosarajevo)