Početna Prijedorski region „Karavan kulture govora“ u Prijedoru 12. februara

„Karavan kulture govora“ u Prijedoru 12. februara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru akcije Ministarstva informisanja i kulture Republike Srbije, koju je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Udruženje za unapređenje i razvoj kulture javnog gorova „Izražajnost“ iz Srbije, javna edukativna tribina biće održana i u Prijedoru u srijedu 12. februara 2020. godine sa početkom u 19 časova u Pozorištu Prijedor.

Tema tribina je unapređenje govora kulture sa cilјem podizanja svijesti o značaju lijepog i pravilnog izražavanja na srpskom jeziku. Predavači na ovoj tribini biće lingvista Milorad Telebak, Arno Gujon, srpsko – francuski humanitarni radnik i Slobodan Roksandić, master komunikolog.

Takođe, u sklopu Karavana, za grupu učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola biće održane dvije edukativne radionice temu pobolјšanja govornih navika u prostorijama Gradske čitaonice 12. i 13. februara 2020. godine od 11 do 14 časova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizujući edukativnu tribinu i radionice, nakon gradova u Srbiji i Republici Srpskoj i dijaspori, i Grad Prijedor se uklјučio u aktivnosti u cilјu zaštitite srpskog jezika i pisma, odnosno očuvanja nacionalnog identiteta.

Kozarski

ASHA prodaja vozila