Početna Prijedorski region “Kapi s Kozare” – linija sokova prijedorskih voćara

“Kapi s Kozare” – linija sokova prijedorskih voćara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijedorski voćari pokrenuli su prvu liniju hladno cijeđenih voćnih sokova pod nazivom “Kapi s Kozare”. Riječ je o zajedničkom projektu lokalnog Udruženja voćara i Poljoprivredne zadruge “Kooperativa” i Grada Prijedora, a cilj je da sokovi, napravljeni bez hemijskih dodataka, prerastu u prepoznatljiv brend. Kapi s Kozare, na tržištu u Prijedoru očekuju se do novogodišnjih praznika.

Domaće blago u čaši, najjednostavniji je opis prve linije hladno cijeđenih voćnih sokova pod nazivom „Kapi s Kozare“. Ovaj proizvod prijedorskih voćara na tržište i borbu s konkurencijom izlazi kvalitetom, čistim voćem iz potkozarskih voćnjaka, bez hemijskih dodataka i šećera.

Ono što je jedinstveno i što odlikuje ove sokove je što su bez hemije, bez bilo kakvih konzervanasa, aditiva, pojačivača, boja i nekih umjetnih zaslađivača. Za prvi liniju iscijeđeno je oko 10 tona jagode, jabuke i kruške iz 14 prijedorskih voćnjaka. Na ovaj način, voćari rješavaju problem plasmana roda, ali im nedostaje linija za cijeđenje.

U planu je i plasman sokova u tržne centre. Značaj projekta prepoznali su i u prijedorskoj Gradskoj upravi i lokalnoj Agenciji za ekonomski razvoj. U planu je izgradnja Distributivnog centra u Omarskoj, koji bi trebalo da ima hladnjaču i liniju za cijeđenje voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ukupna vrijednost projekta je milion i 200. 000 evra gdje bi na Distributivni centar u Omarskoj otpalo između 250.000 i 300.000 evra. Najbitnije od svega toga je da je planirana i linija za hladno cijeđene sokove čija bi vrijednost bila oko 100.000 maraka”, rekao je Aleksandar Drljača, direktor Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora „PREDA“.

U planu je i proizvodnja sokova od domaće šljive, aronije, maline i kupine, kao i proizvodnja potkozarskih rakija. Voćari se nadaju da će ovaj prijedorski brend osvojiti tržište i poručuju građanima – kupujte domaće, jer domaće je najkvalitetnije.

ASHA prodaja vozila