Početna Svijet Kanađanin 30 godina igrao iste brojeve na lutriji i sada je osvojio...

Kanađanin 30 godina igrao iste brojeve na lutriji i sada je osvojio 60 miliona dolara

Bon Truong is the winner of the long-awaited $60 million LOTTO MAX jackpot prize from the October 26 draw, here accepting his cheque at the Alberta Gaming, Liquor and Cannabis Office in St. Albert, August 28, 2019. Ed Kaiser/Postmedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bon Truong iz Edmontona osvojio je ovaj jackpot prošle godine na Lotto Max, ali umjesto da odmah podigne dobitak, kaže kako je odlučio čekati gotovo deset mjeseci jer se, kako je kazao za WCLC, osjećao preplavljenim emocijama jer je pobijedio sam sebe.

Čim je vidio pobjedničke brojeve, Truong priča kako je otišao u obližnju trgovinu i zamolio radnika da provjeri jesu li ispravni. Potom je odnio brojeve kući i provjeravao ih satima.

“Počeo sam razmišljati o tome šta će ova pobjeda značiti za moju porodicu. Shvatio sam da će se promijeniti puno stvari i želio sam se uvjeriti da smo svi spremni za te promjene”, kaže Truong.

Njegovi pobjednički brojevi bili su 2, 3, 4, 8, 9, 20 i 30. On je rekao za WCLC kako su ti brojevi kombinacija važnih datuma u njegovom životu i porodičnih rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prva stvar na koju sam pomislio jeste kako ću biti u mogućnosti isplatiti sve kredite u životu i sretan sam samo zbog toga”, rekao je Truong.

Kanađanin kaže kako svojoj porodici namjerava kupiti novu kuću, a ostatak novca želi štedjeti za njihovu budućnost.

ASHA prodaja vozila