Početna BiH Kamionski kolaps na graničnom prelazu: Kolone u oba pravca, čekanja duga

Kamionski kolaps na graničnom prelazu: Kolone u oba pravca, čekanja duga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradiški, na prilazima graničnom prelazu sa Hrvatskom danas su duge kolone kamiona čiji vozači od juče strpljivo čekaju da prijeđu u susjednu državu. Kamionski kolaps uzrokovale su stroge granične procedure sa obje strane graničnog prelaza, zbog virusa korona.

Osim na prilazima granici, kamioni čekaju i na savskom mostu. Međutim, vozače to ne opterećuje jer su svjesni situacije.

Miloš Dangubić iz Ljubinja doputovao je juče u Gradišku, prespavao na parkingu u kabini i jutros čeka na prelazak u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iz Teslića vozim drvenu građu u Hrvatsku. Još ne znam da li ću nešto prevoziti u povratku ali ću o tome biti obaviješten. Dobro je, ako se tako može reći. Osvanulo je sunčano jutro, naspavao sam se i čekam kao i svi ostali. Važno je da sam zdrav, da se dobro osjećam i nemam nikakvih problema. Imam u kamionu dovoljno hrane i pića, pomjeram se metar po metar pa valjada ću danas stići i do granice – kazao nam je Dangubić.

Inače, u Gradišci su od juče na snazi nove mjere Kriznog štaba kojim je zabranjen rad ugostiteljskim objektima i prodavnicama, izuzev prehrambenih. Ograničenja se odnose i na mnoge javne službe ali na ulicama ima ljudi a preduzeća rade u obimu prilagođenom situaciji.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila