Početna BiH Kakvu potvrdu mogu dobiti vakcinisani u Republici Srpskoj?

Kakvu potvrdu mogu dobiti vakcinisani u Republici Srpskoj?

epa09081789 A healthcare worker prepares a dose of Sinovac COVID-19 vaccine during a mass vaccination drive for people with disability in Medan, North Sumatra, Indonesia, 18 March 2021. Indonesia continue it?s national COVID-19 vaccination drive as the country recorded more than one million cases. EPA-EFE/DEDI SINUHAJI
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka vakcinisana osoba može dobiti potvrdu o vakcinaciji, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Na osnovu baze Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske svaka osoba može dobiti potvrdu o vakcinaciji, koja je dvojezična i na kojoj je definisano na memorandumu Instituta gdje je tačno osoba vakcinisana, u kojoj zdravstvenoj ustanovi, kojom vakcinom, kojom serijom i kada”, rekao je Zeljković za RTRS.

Svaki dom zdravlja ili ustanova koja obavlja vakcinaciju prethodno dostavlja spiskove Institutu, gdje su evidentirane sve osobe koje su vakcinisane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka potvrda će imati na sebi QR kod, koji je jedinstven”, rekao je Zeljković.

Ovaj kod se može skenirati putem bilo kojeg uređaja koji je za to namijenjen

. “Potvrda je važeća, u Republici Srpskoj, i u bilo kojoj drugoj zemlji”, rekao je direktor Instituta.

Zeljković je potvrdio da će treća faza vakcinacije u Srpskoj početi polovinom maja, a obuhvatiće zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Inspektoratu, prosvjeti i medijima

Buka