Početna BiH Kakvo nas vrijeme očekuje prvih dana 2021. godine

Kakvo nas vrijeme očekuje prvih dana 2021. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana 2021. godine u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U subotu, 2. januara u našoj zemlji se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša se očekuje uglavnom na području Hercegovine. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeg dana nove godine u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana na području Hercegovine slabija kiša. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, a na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

ASHA prodaja vozila