Početna Vijesti Kakvo nas vrijeme očekuje do, a kakvo od 6. septembra?

Kakvo nas vrijeme očekuje do, a kakvo od 6. septembra?

U nedjelju, ponedjeljak i utorak naša zemlja će se naći između sniženijeg pritiska

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. U poslijepodnevnim satima i uveče očekuje se prolazno naoblačenje sa zapada, pa je mjestimično moguća kiša, a u južnim predjelima pljuskovi sa grmljavinom.

Ujutro će biti pretežno vedro, u pojedinim predjelima sa prolaznom sumaglicom, maglom ili niskom oblačnošću oko rijeka i po kotlinama. Jutarnja temperatura vazduha od devet do 15, a najviša dnevna od 19 do 25, lokalno na sjeveru i jugu i do 28 Celzijusovih stepeni.

Prema prognozama meteorologa Nedima Sladića ovakvo vrijeme zadržat će se do 6. septembra, kada se ponovo očekuju temperature zraka iznad prosjeka.

-Iduće sedmice ponovo temperature idu u natprosječne okvire za mjesec septembar. To bi značilo da bi prevladavalo većinom sunčano vrijeme, danju povremeno uz malu do umjerenu oblačnost, a da na jugu zemlje dnevne temperaturne vrijednosti ponovo idu i iznad 30 °C, a u većem dijelu Bosne iznad 25 °C. Paralelno s dnevnim rastu i jutrarnje temperature. Očekivani temperaturni rang od 06. do 12.09. u Bosni je od 11 do 16, na jugu do 21, a dnevne od 26 do 31, na jugu do 33 °C. Treba istaknuti da u nedjelju, ponedjeljak i utorak naša zemlja će se naći između sniženijeg pritiska sa jugoistoka i povišenijeg sa sjeveroistoka, pa će usljed razlike u pritiscima biti i razmjerno vjetrovito vrijeme, uz većinom umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, kazao je Sladić.

Buka

ASHA prodaja vozila