Početna Servisne Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

U Bosni i Hercegovini danas prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa malom do umjerenom oblačnosti.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stepeni.

FHMZ: Prognoza za četvrtak, petak i subotu

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Za subotu se najavljuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura  većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.