Početna Region KAKO SPASITI TURISTIČKU SEZONU: Hrvati spremaju popuste od 50 odsto

KAKO SPASITI TURISTIČKU SEZONU: Hrvati spremaju popuste od 50 odsto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će svojim građanima dati 50-postotni popust na razne turističke usluge kao mjeru za ublažavanje posljedica epidemije korona virusa.

Hrvatski ministar turizma Gari Capeli je govoreći o učincima epidemije korona virusa na hrvatski turizam, rekao da zemlja bilježi pad turističkih posjeta i broja rezervacija, prenosi Indikator.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Još uvijek smo na nuli ili neznatnom plusu u odnosu na 1. januar, ali opadamo od kraja februara – izjavio je ministar Capeli, prenose hrvatski mediji. Pad turista iz Koreje i Kine iznosi 50 do 60 odsto, kao i pad rezervacija iz SAD.

Dodao je da pripremaju mjere za ublažavanje posljedica epidemije korona virusa, s tim da je Hrvatska još uvijek odredište zanimanja za turiste koji dolaze automobilom.

Najavio je da će pojačati promociju hrvatskog turizma te da će mnogi hrvatski građani dobiti 50-postotni popust na razne turističke usluge.

U akciji popusta učestvuje više od 100 ponuđača smještaja, hrane, prevoza, obilaska nacionalnih parkova kao što su Plitvice.

ASHA prodaja vozila