Početna Svijet Kako je policija došla do Bosanke, koja je uspjela da ojadi Njemce...

Kako je policija došla do Bosanke, koja je uspjela da ojadi Njemce za milion eura

Dan nakon što je otkriven Instagram profil žene za kojom policija Štutgarta traga zbog krađe million eura, izlaze novi detalji o njenom životu. Kako je Fenix-magazine ranije prenio, riječ je o Mirnesi S, poreklom iz BiH, koja je radila u kompaniji za transport novca, odakle je i ukrala million eura. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače. Roditelji su je se odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić, saznaje portal Crna-Hronika.

Kako prenosi N1 Sarajevo, u razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odeću.

Njemački list “Bild” u svom tekstu na naslovnoj strani prenosi da je više nego očigledno da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom. Naime, na njenim fotografijama se mogu videti skupocjeni nakit, torbe, roleks satovi, te luksuzne žurke sa prijateljima.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, navodi se u Bildovom tekstu.

Novinari Bilda su posjetili i komšiluk u kojem je živjela, a jedan od komšija, koji je želio da ostane anoniman je rekao da je viđao kada bi šetala, da je bila zaista upadljiva pojava.

„Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale”, kazao je on.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom. Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.