fbpx

Kako je Paris Hilton izgradila poslovno carstvo vrijedno 300 miliona dolara?

Paris Hilton početkom ’00-ih godina postala je planetarno popularna samo zato što je bogata. Okušala se u glumi i pjevanju, ali nijedna karijera joj nije dugo trajala.

Ipak, htjela se dokazati i nešto raditi, s obzirom na to da je njen djed Barron, vlasnik i osnivač lanca hotel „Hilton“, izjavio kako će nakon njegove smrti 97 posto bogatstva dati humanitarnim organizacijama.

Paris je zarađivala od reality showa “The Simple Life”, do 2007. godine. Objavila je autobiografiju sa samo 23 godine, a knjiga se našla i na listi bestsellera New York Timesa. Zatim je dobila ulogu u hororu “Kuća voska” i objavila svoj prvi album. Za sve te angažmane dobila je mnogo novca.

Paris je lansirala i svoju liniju raznih proizvoda, od kozmetike, cipela, odjeće, torbica, sunčanih naočala, odjeće za pse… Najunosniji su se pokazali parfemi,s kojima je dobila pravo bogatsvo. Dosad ih je lansirala 24 i svaki je bio jako uspješan. Njeni proizvodi se prodaju online, ali i u brojnim trgovinama širom svijeta.

Za svaki event na kojem se pojavi dobije honorar, i to između 25.000 i 100.000 dolara.

Paris je novac uložila i u nekretnine, a jedna je od najutjecajnijih influencerica te preko sponzorskih ugovora također zarađuje.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila