Početna Politika KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI SKUPŠTINSKI SAZIV?

KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI SKUPŠTINSKI SAZIV?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se još sabiraju glasovi sa proteklih lokalnih izbora, na osnovu preliminarnih rezultata izvjesno je ko će ući, a ko ne u Skupštinu grada. SNSD je dobio najviše glasova, tako da bi ova stranka, pored gradonačelnika, prema dosadašnjim rezultatima, trebala imati osam odbornika. Kako tvrdi Saša Bursać, nosilac odborničke liste, SNSD će formirati skupštinsku većinu.

– Imaće dovoljan broj odbornika iz koalicionih partija da bez problema možemo da formiramo vlast. Treba početi raditi. Nema više vremena za politikanstvo. Ovakav izborni rezultat smo očekivali, jer smo jako mnogo radili. Radili smo ankete i znali kako stojimo, znali smo šta treba građanima i imamo odličan rezultat – istakao je Bursać.

DNS je, sa sedam osvojenih odborničkih mandata, odmah iza SNSD-a, dok bi, prema dosadašnjim rezultatima, SDS trebala imati tri odbornika, Ujedinjena Srpska dva, isto toliko i Socijalistička partija Srpske, Socijalistička partija, SDA, PDP, dok je Pokretu za Prijedor pripalo jedno odborničko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadam se da ćemo doprinijeti daljem razvoju grada, te da ćemo završiti započete projekte, a da će biti i novih projekata, koji će poboljšati život naših građana – rekao je Igor Knjeginjić, nosilac odborničke liste SP-a.

– Socijalistička partija Srpske u Prijedoru postoji samo šest mjeseci, a ostvarili smo izvanredan rezultat, odnosno dva odbornika. U kampanji nismo druge prozivali, već smo svojim građanima predstavili šta planiramo da uradimo. U Prijedoru ostajemo u koaliciji sa SNSD-om – potvrdio je Duško Miletić, nosilac odborničke liste Socijalističke partije Srpske.

Dio lokalnog parlamenta biće i Slađana Radaković, nezavisni kandidat. Ona, za sada ima 1.048 glasova, a kako kaže očekuje najmanje 80 glasova iz inostranstva. Posebno je ponosna što će, kako tvrdi po prvi put u novijoj istoriji, u skupštinsku klupu sjesti nezavisni odbornik. Priznaje da nije bilo jednostavno voditi kampanju samostalno.

– Pored mojih glasača, najviše mi je pomoglo poznavanje zakona. Zakon je dobar, samo ga treba znati primjenjivati i time sam se najviše bavila. Ovom prilikom posebno se želim zahvaliti Centralnoj i Gradskoj izbornoj komisiji, koji su omogućili da se taj zakon sprovodi. Posebno se zahvaljujem građanima grada Prijedora i mojim glasačima, koji vjeruju u mene. Opravdaću njihovo povjerenje – tvrdi Radakovićeva.

U skupštinske klupe neće sjesti kandidati koalicije DEMOS-NDP. Nosilac odborničke liste ove koalicije, Tomislav Prpoš, kažu da su vodili fer i korektnu kampanju, za razliku od pojedinih partija. Pobjednicima je čestitao na uspjehu, koji su ostvarili.

– Prije svega, čestitam Daliboru Pavloviću na izboru za gradonačelnika, kao i onima koji su osvojili odborničke mandate. Nadam se da će obećanja koja su dali biti u potpunosti ispunjeni, a mi ćemo kao vanparlamentarna stranka nastaviti da radimo – dodaje Prpoš.

Poznato je da će u fotelju gradonačelnika sjesti SNSD-ov Dalibor Pavlović. Nakon konstituisanja Skupštine biće poznato i ko će biti zamjenik gradonačelnika, te kome će biti povjereno vođenje gradskih odjeljenja.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila